2014. november 11., kedd

Mai Születésnapos (Leonardo DiCaprio)


Csak néhány színész karrierje a világon olyan változatos, mint Leonardo DiCaprioé...
   Leonardo Wilhelm DiCaprio 1974 november 11-én született Los Angeles-ben. Mikor 1 éves volt, szülei elváltak és ezután édesanyjával maradt, de az édesapja sem hagyta magára. Leonardo DaVinci neve után nevezték el, mert édesanyja pont egy DaVinci festmény előtt állt amikor a fia rúgott egyet.
   Gyerekkorában érdekelték a kosaraskártyák, a képregények és a múzeumok. A reklámfilmekben szereplő mostohatestvére (Adam Farrar) is szerepet játszott, hogy a színészi pályát választotta.
   Filmes karrierje 1985-ben kezdődött a Growing Pains c. alacsony költségvetésű horror filmben kapott mellékszereppel. Ezután több sorozatban is feltűnt, mint a Roseanne és Az Új Lassie. Majd 1991-ben megkapta első főszerepét a Rémecskék 3. részében. Színészi tehetségét az is mutatja, hogy teljesen különböző szerepekben is megállta a helyét mint például a Gilbert Grape (1993) romantikus dráma, Gyorsabb a halálnál (1995) western akciófilm vagy az Egy kosaras naplója (1995) életrajzi dráma.
   2002-től megváltozott és új irányt vett a karrierje. Olyan elismert rendezőkkel dolgozhatott, mint Steven Spielberg (Kapj el, ha tudsz) és Martin Scorsese (New York bandái).
   A legújabb nagy sikert aratott filmjei a Django elszabadul (2012), A nagy Gatsby (2013) és A Wall Street farkasa (2013). 
   Ezeken felül gyakran adományoz nagyobb összegeket környezetvédelmi és humanitárius célokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése