2014. november 12., szerda

Mai Születésnapos (Anne Hathaway)


1982-ben New York Brooklyn városrészében ezen a napon látta meg a napvilágot Anne Hathaway színésznő...

   Ereiben Ír, Angol, Német és Francia vér csörgedez. Hat éves korában Millburnbe költöztek. Katolikus neveltetésben részesült, melynek hatására apáca szeretett volna lenni. De ezt az álmát feladta, miután megtudta, hogy egyik bátyja meleg. Mivel úgy érezte, hogy nem tud olyan vallást támogatni, ami a másságot nem fogadja el.
   Képzett színművész, ő volt az első tinédzser aki felvételt nyert a Barrow színtársulathoz. Saját bevallása szerint jobban is szeretia színpadi játékot, mint a filmes szereplést.
   Színészi karrierje 1999-ben kezdődött, amikor a Légy valódi c. tévésorozatban kapott szerepet. Első főbb szerepét 2001-ben a Neveletlen Hercegnő c. filmben kapta, mely meghozta a várva várt sikert. Majd ezután több jelentősebb szerepet kapott mint például a Nicholas Nickleby (2002), Elátkozott Ella (2004). 2004-ben Az Operaház fantomját és a Neveletlen Hercegnő 2. részét azonos időben forgatták és így választásra kényszerült. Majd a Neveletlen Hercegnő 2. része mellett döntött. 2012-ben a Nyomorultakban nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar és Golden Globe díjat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése