2016. január 12., kedd

The walk (Kötéltánc)

Rendező: Robert Zemeckis

Szereplők: 

Philippe Petit: Joseph Gordon-Levitt
Papa Rudy: Sir Ben Kingsley
Annie Allix: Charlotte Le Bon
Albert: Ben Schwartz



Rögtön bele is vágnék. A napokban volt alkalmam megnézni a kötéltánc c. filmet. Már régóta szemeztünk vele. Be kell, hogy valljam, elég nagy tériszonyom van. :) Ennek tükrében, lehet, hogy jobb is, hogy nem sikerült moziban megnézni, mert még 3D-s televízión is nézve izzadt a tenyerem rendesen. Az imdb-s 7,5-ös értékelés és, hogy igaz történet alapján készült, különösen vártuk, hogy milyen is lesz.

Philippe Petit egy artista, aki nem fél semmitől, különös képen a magasságtól nem. A film fokozatosan bemutatja, hogy hogyan is fejleszti a képességeit és lesz egyre jobb. Egy napon egy fogászat várótermében meglátja egy magazinban a New York-ban épülő ikertornyokat. Ekkor egyből érezte, hogy a két torony közötti kötélen át fog sétálni. Senki és semmi nem tántoríthatta el a céljától. Komoly felkészülés és kutató munka előzte meg a nagy napot.
Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy tetszett a film. Egy percig sem unatkoztunk, végig lekötötte a figyelmünk. Még tervbe van véve, hogy a történtekről készült dokumentumfilmet is megnézzük, mert arról is nagyon jókat hallottunk. Ha ezt sikerül kivitelezni, akkor majd azt is megosztom veletek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése