2016. január 18., hétfő

Critics' Choice Awards







A Critics' Choice Awards az észak-amerikai film- és televíziós kritikusok legfontosabb díjainak gálája, melyen 51 kategóriában osztottak ki trófeákat Santa Monicában.









Számunkra a legfontosabb, hogy Nemes Jeles László Saul fia című alkotása kapta a legjobb idegen nyelvű film díját.

A Spotlight - Egy nyomozás részletei kapta a legjobb film elismerését, a legfontosabb színészi díjakat pedig A szoba főszereplője, Brie Larson és A visszatérő sztárja, Leonardo DiCaprio nyerte el.

A filmkritikusok a tényfeltáró újságírók munkáját bemutató Spotlightnak adták a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb színészgárda díját is.
A Mad Max - A harag útja 13 jelöléséből kilencet kapott meg: a produkció lett a legjobb akciófilm, George Miller a legjobb rendező, Charlize Theron és Tom Hardy pedig a legjobb akciófilmes színésznő és színész.

Sylvester Stallone megszerezte legjobb férfi mellékszereplőként a Creed - Apollo fia című bokszfilmben nyújtott alakításával.

Az animációs mezőnyből az Agymanók győzött, a vígjátékoknál A nagy dobás, a sci-fi-horror kategóriában az Ex Machina kapta az elismerést. A legjobb filmzene díját Ennio Morricone Aljas nyolcashoz komponált zenéje nyerte el.

forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése